Wil je meer weten over mijn werk, wat mij inspireert of dat ik mee denk over een concept, neem dan gerust contact met mij op!

Eva Jansen

freelance illustrator & animator | optimist | doorzetter | moeder van drie | spaart leuke woorden | klimmen & hardlopen | groene fiets | baasje van blaffend schaap lola (spaanse waterhond)

Ik werk als freelance illustrator, animator en live tekenaar. Ik ben geduldig, optimistisch en goedgehumeurd en ga graag nieuwe uitdagingen aan. Ik werk op papier en digitaal en ben flexibel en breed inzetbaar voor diverse opdrachten. Mijn voorkeur gaat uit naar beeld waarin mijn eigen handschrift zichtbaar is. Aandacht en gevoel voor mens en omgeving zie je terug in mijn werk, in combinatie met een vleugje humor of ironie.

Mijn missie

Met behulp van tekeningen of een animatie kan je effectiever communiceren. Beeld zegt veel meer dan woorden alleen. Een boodschap wordt sneller begrepen en beter onthouden. Door middel van Illustraties of animaties wil ik de inhoud van een tekst of boodschap duidelijk overbrengen, de aandacht op een artikel vestigen of een moeilijk onderwerp helder weergeven.

In samenwerking met

Tijdens een gesprek luister ik goed naar uw hulpvraag, denk ik actief mee en kan ik dit snel omzetten in een concreet voorstel. De kern van een boodschap weet ik duidelijk in een illustratie of animatie weer te geven. In samenwerking ben ik een enthousiaste, behulpzame en creatieve partner die u graag meeneemt in haar creatieve proces om samen tot een professioneel resultaat te komen.

Mijn ervaring

Illustraties voor educatieve of zakelijke doeleinden, boeken, posters, websites, online banners voor Social Media en animaties. Naast het illustreren verzorg ik ook de volledige vormgeving en drukwerk begeleiding van diverse visuele communicatie.

Met animaties breng ik mijn eigen illustraties tot leven, bijvoorbeeld om een complex onderwerp eenvoudig uit te leggen of als promotie voor uw bedrijf of product.

Daarnaast maak ik visuele notulen van bijeenkomsten en evenementen. Met een getekend verslag vat ik ter plekke samen wat er besproken wordt door middel van illustraties en opvallende uitspraken. Dit kan live op een evenement maar ook digitaal bij een online bijeenkomst.

Ook maak ik praatplaten. Dit is een visuele weergave van een onderwerp. Door een verhaal of idee in plaatjes te laten zien kan ingewikkelde informatie veel duidelijker worden. Het letterlijk zichtbaar maken van de informatie kan helpen om patronen te zien en verbanden te leggen en helpt om de dialoog op gang te krijgen.

Op papier werk ik met verschillende technieken en materialen zoals potlood, kleurpotlood, fineliner, markers, aquarel, gouache en acrylverf. Digitaal werk ik in Adobe illustrator of op de Ipad met Procreate of Adobe Fresco. Voor mijn animaties werk ik graag in Adobe After Effects.