Leuk dat je ge├»nteresseerd bent in een animatie. Ik zal je op deze pagina informatie geven over mijn werkwijze en wat een animatie ongeveer kost. Natuurlijk is dit een algemene prijs, elke vraag heeft zijn eigen antwoord. Maar dan heb je een beetje een idee.

Ik zal een voorbeeld prijsopgave laten zien. Deze bevat alle elementen die nodig zijn voor een animatie maar sommige dingen kunnen ook optioneel zijn, zoals een voice-over of ondertiteling.

Niet alles is direct in werkuren uit te drukken omdat de communicatie heen en weer ook tijd kost. Een grove schatting is dat je echt wel vier tot vijf weken nodig hebt om van begin tot eind een animatie aan te kunnen leveren. Hieronder een overzicht van een mogelijk tijdspad.

WEEK 1

  • Eerst contact met de klant, overleg over de vraag.
  • Maken offerte.
  • Goedkeuring offerte en aan de slag met de voice-over tekst, de style sheets (dit zijn ontwerpen die laten zien hoe de animatie er uit zal komen te zien).

WEEK 2

Goedkeuring van de stylesheets. Als de voice-over tekst klaar is start het tekenen van het storyboard. Mogelijk moet de tekst nog aangepast worden. Maken van een animatic (storyboard tekeningen onder ingesproken tekst gezet om te kijken of de timing goed is)

WEEK 3 en 4

Na goedkeuring van storyboard an animatic gaat de tekst naar de voice-over acteur en start het werkelijke animeren. Het ontwerpen van alle losse elementen voor de animatie en het maken van de animatie zelf.

WEEK 5

  • Na goedkeuring van de animatie gaat deze naar de sound designer die er muziek en soundeffects onder zet.
  • De audio komt weer terug van de sounddesigner en wordt weer onder de animatie gezet en deze wordt definitief gerenderd.

Hieronder staat een voorbeeld prijsopgave voor een animatie van 30-60 seconden. Bij elke aanvraag zal ik een passende prijsopgave maken. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden verleend.

Ik hoop dat je nu een idee hebt van wat er komt kijken bij het maken van een animatie. Mocht je nog vragen hebben mag je mij altijd bellen!